Datum / čas
Date(s) - 2. 8. 2024 - 25. 8. 2024
Celý den
Kategorie
Víno a jídlo k sobě prostě patří. Proto se dali dohromady prvotřídní moravští vinaři s uznávanými tuzemskými kuchaři a vytvořili jedinečný zážitek – Vinařskou kuchařku! V srpnu máte možnost poznat toto výjimečné spojení na vlastní kůži hned ve čtyřech exkluzivních restauracích.
Patnáct vinařů z moravských obcí Březí u Mikulova a Dolní Dunajovice sdružených ve spolku Dunajovské kopce spojilo své síly se stejným počtem šéfkuchařů z po všech stránkách vybočujících českých gastropodniků napříč republikou a společně připravili několikachodová degustační menu snoubená s vybranými víny s nezaměnitelným charakterem Dunajovských vrchů.
- srpna
Vinařství Šoman & Aparthotel Svatý Vavřinec (Pec pod Sněžkou)
- Hovězí tatarák, hořčično-avokádová aioli, křen, bramborová sláma /Ryzlink rýnský – Valtická/
- Kachní stehno, zelí, bramborové noky /Cabernet Sauvignon & Merlot/
- Filet ze štiky, brokolice, arancini /Ryzlink vlašský – Levá Bavorská/
- Čokoládový fondán /Ryzlink vlašský – Plotny/
- srpna
Vinařství Volařík & Restaurace CROP (Mikulov)
- Krém z ovčího sýra, škvarky, spálené jablko a šťavel v oleji, pažitka, ředkvičky /Rulandské bílé – Levá Klentnická/
- Rajčata, nakládaný chřest otáčivý, bazalkový krém z rostlinné smetany, mateřídouška v oleji, ovesná kroketa /Dunajovský vlašák – Zimní vrch/
- Krém z pečených brambor a podmáslí, uzené vejce, kopr, sušené houby, sumec /Ryzlink vlašský „Terroir“ – Kotelná/
- Bramborové kulaté těsto, pěna z černého česneku, šalotka, špenát, pečená žebra ve švestkové kouřové marinádě /Veltlínské zelené „Terroir“ – Věstonsko/
- Nepečený koláč z našich kakaových sušenek a másla, farmářský tvaroh s vanilkou, slaná karamelová šlehačka, meruňky, drobné ovoce /Ryzlink rýnský – Pravá Klentnická/
Vinařství Mlýnek & Restaurace Chateau Petit (Hlohovec)
- Foie gras, meruňka, kardamon, briochie /Ryzlink rýnský – Staré/
- Květákový krém s tvarůžkem – /Ryzlink rýnský – Odměry/
- Vepřový pavouček, okurka, karotka, kopr, tvarohový knedlíček /Ryzlink vlašský – Mlýnská/
- Větrník, bílý mák, rebarbora /Pálava – Svidrunk/
- – 25. srpna
Vinařství Šebesta & Botel Ristorante Matylda (Praha)
- Bruschetta s krevetami, chilli a zázvorem /Ryzlink vlašský – Liščí vrch/
- Kuřecí risotto se špenátem a sýrem Taleggio /Ryzlink rýnský – Ořechová hora/
- Krevety na bílém víně /Rulandské šedé – Liščí vrch/
- Cheesecake /Ryzlink vlašský – Ořechová hora/
Více informací a možnost rezervace naleznete na webových stránkách jednotlivých restaurací.
O spolku
Dunajovské kopce – spolek vinařů sdružuje vinaře z Březí u Mikulova a Dolních Dunajovic, kteří vyrábějí vína z hroznů vypěstovaných v katastru těchto dvou podpálavských vinařských obcí. Cílem spolku je propojit vinaře, čerpající z jedinečného terroir okolních Dunajovských vrchů, a zprostředkovat nezapomenutelné zážitky návštěvníkům a milovníkům vína. Spolek nyní čítá 15 vinařství a jejich krásné motto zní: „Přátelům je vše společné.“ Více na webu spolku www.dunajovskekopce.cz nebo na Facebooku a Instagramu.
Víno a jídlo k sobě prostě patří. Proto se dali dohromady prvotřídní moravští vinaři s uznávanými tuzemskými kuchaři a vytvořili jedinečný zážitek – Vinařskou kuchařku! V srpnu máte možnost poznat toto výjimečné spojení na vlastní kůži hned ve čtyřech exkluzivních restauracích.
Patnáct vinařů z moravských obcí Březí u Mikulova a Dolní Dunajovice sdružených ve spolku Dunajovské kopce spojilo své síly se stejným počtem šéfkuchařů z po všech stránkách vybočujících českých gastropodniků napříč republikou a společně připravili několikachodová degustační menu snoubená s vybranými víny s nezaměnitelným charakterem Dunajovských vrchů.
- srpna
Vinařství Šoman & Aparthotel Svatý Vavřinec (Pec pod Sněžkou)
- Hovězí tatarák, hořčično-avokádová aioli, křen, bramborová sláma /Ryzlink rýnský – Valtická/
- Kachní stehno, zelí, bramborové noky /Cabernet Sauvignon & Merlot/
- Filet ze štiky, brokolice, arancini /Ryzlink vlašský – Levá Bavorská/
- Čokoládový fondán /Ryzlink vlašský – Plotny/
- srpna
Vinařství Volařík & Restaurace CROP (Mikulov)
- Krém z ovčího sýra, škvarky, spálené jablko a šťavel v oleji, pažitka, ředkvičky /Rulandské bílé – Levá Klentnická/
- Rajčata, nakládaný chřest otáčivý, bazalkový krém z rostlinné smetany, mateřídouška v oleji, ovesná kroketa /Dunajovský vlašák – Zimní vrch/
- Krém z pečených brambor a podmáslí, uzené vejce, kopr, sušené houby, sumec /Ryzlink vlašský „Terroir“ – Kotelná/
- Bramborové kulaté těsto, pěna z černého česneku, šalotka, špenát, pečená žebra ve švestkové kouřové marinádě /Veltlínské zelené „Terroir“ – Věstonsko/
- Nepečený koláč z našich kakaových sušenek a másla, farmářský tvaroh s vanilkou, slaná karamelová šlehačka, meruňky, drobné ovoce /Ryzlink rýnský – Pravá Klentnická/
Vinařství Mlýnek & Restaurace Chateau Petit (Hlohovec)
- Foie gras, meruňka, kardamon, briochie /Ryzlink rýnský – Staré/
- Květákový krém s tvarůžkem – /Ryzlink rýnský – Odměry/
- Vepřový pavouček, okurka, karotka, kopr, tvarohový knedlíček /Ryzlink vlašský – Mlýnská/
- Větrník, bílý mák, rebarbora /Pálava – Svidrunk/
- – 25. srpna
Vinařství Šebesta & Botel Ristorante Matylda (Praha)
- Bruschetta s krevetami, chilli a zázvorem /Ryzlink vlašský – Liščí vrch/
- Kuřecí risotto se špenátem a sýrem Taleggio /Ryzlink rýnský – Ořechová hora/
- Krevety na bílém víně /Rulandské šedé – Liščí vrch/
- Cheesecake /Ryzlink vlašský – Ořechová hora/
Více informací a možnost rezervace naleznete na webových stránkách jednotlivých restaurací.
O spolku
Dunajovské kopce – spolek vinařů sdružuje vinaře z Březí u Mikulova a Dolních Dunajovic, kteří vyrábějí vína z hroznů vypěstovaných v katastru těchto dvou podpálavských vinařských obcí. Cílem spolku je propojit vinaře, čerpající z jedinečného terroir okolních Dunajovských vrchů, a zprostředkovat nezapomenutelné zážitky návštěvníkům a milovníkům vína. Spolek nyní čítá 15 vinařství a jejich krásné motto zní: „Přátelům je vše společné.“ Více na webu spolku www.dunajovskekopce.cz nebo na Facebooku a Instagramu.