Datum / čas
Date(s) - 14. 10. 2024
0:00
Místo konání
Divadlo Hybernia
Kategorie Žádná kategorie
Praha přivítá 14. října nejlepší evropské šéfkuchaře. Stane se tak v rámci události Culinary Symposium, které každoročně organizuje v pražském Divadle Hybernia kuchař Tomáš Kalina.
Prezentace kuchařů v Divadle Hybernia probíhá tak, že každý z účastníků má přibližně 45 minut na podiu. Během této doby každý z kuchařů představí několik svých jídel, ukáže živě gastronomické postupy a celkově mluví o svém přístupu, o svém životě, o své filosofii. Je to taková kuchařská konference. „Akce je připravovaná nejen pro odborníky, ale i laiky. Pro všechny, které zajímá moderní světová kuchyně a mají zájem setkat se s nejlepšími v oboru,“ vysvětluje průběh prezentací Tomáš Kalina.
Postupně se tak představí jména jako
Jordi Roca, Petr Knogl, Sven Eric Renaa, Emmanuel Pilon, Javier Torres, a poslední vítěz nejlepší kuchařské soutěže světa Bocuse d´Or Brian Mark Hansen.
„Jde o absolutní špičku evropské kuchyně. Půjde o koncentraci nejlepších michelinských kuchařů v jeden čas. Bude zde pět tříhvězdičkových kuchařů, což je nejen na naše české poměry unikátní. Je to i světová rarita ,aby se sešlo takové hvězdné obsazení v jeden den na jednom místě,“ popisuje Tomáš Kalina.
Desátý ročník ojedinělé akce, která přináší všem nadšeným a angažovaným kuchařům, cukrářům, číšníkům, mistrům odborného výcviku, majitelům hotelů, restaurací a všem kdo pracuje v gastronomii velkou dávku inspirace a energie pro další rozvoj. „Od roku 2014 se setkáváme s těmi největšími hvězdami našeho krásného oboru. Během 9 ročníků jich na podiu, ať Slovanského domu nebo divadla Hybernie, bylo více jak 60 a dohromady byli držitelé 94 hvězd Michelin. Tento desátý ročník má podtitulek „last dance. Bude totiž poslední svého druhu. Ukončíme vše krásným kulatým desátým ročníkem a překonáme bájnou hranici 100 michelinských hvězd,“ vysvětluje Tomáš Kalina.
Veškeré informace naleznete a vstupenky zakoupíte na culinarysymposium.cz