Burčák jsem neměla ráda. Kupovali jsme si ho na trhu v Ostravě. Ale moc mi nechutnal. Spíš vůbec. Nechápala jsem, co na něm ostatní vidí. Ale pak jsem přesídlila na jižní Moravu, Naučila jsem se milovat víno, vinohrad a vše, co s tím souvisí. I tu nikdy nekončící práci, no a taky burčák. Když jsem poprvé ochutnala burčák přímo ve sklepě – nevěřila jsem, jak je to lahodné pití. Vypisovat se o zdravotních účincích burčáku je asi zbytečné, i tady platí – všeho s mírou. Jižní Morava mě naučila – dobré víno, dobrý burčák, dobrá pálenka – v umírněném množství rozhodně neškodí, spíše podporují zdraví. Nic se ale nesmí přepísknout. Stejně tak mám ráda zabíjačkové specialitky – jednou za rok si fakt pošmáknu. Dědeček snachy dělá zabíjačku vždycky 26.12. Stmelí tím rodinu, rádi se všichni potkáme a hlavně druhý vánoční svátek máme všichni čas. Ale to jsem odbočila – burčák je burčák. A tak si ho v těchto dnech užívám. S mírou a s láskou*heart**heart**heart*
Taky máte rádi burčák?
-
Vegetariánské a veganské jídelny Dhaba Beas se rozšiřují.
Johanka Kotěšovcová||Krása a zdraví
Přijďte i vy vyzkoušet vegetariánská a veganská jídla do nově otevřené restaurace Dhaba Beas ve Slovanském domě v centru Prahy. ...
-
Poslechněte své srdce!
ClaudiaSrníková||Krása a zdraví
Lidé po celém světě si budou 29. září opět připomínat Světový den srdce. Jedná se o akci založenou v roce...
-
20% sleva na urychlovače hubnutí
HankaHavlátová||Krása a zdraví
Všechny vás moc zdravím. Soutěž o urychlovače hubnutí měla opravdu velký ohlas. Soutěže se zúčastnilo více než 500...
-
Kapsle Gotukola (nejen) na zlepšení paměti a soustředění
Jana Morávková||Krása a zdraví
Gotukola: Zapomenutá bylina pro energii a duševní rovnováhu Letos si počasí s námi zahrává – chvíli horko, chvíli zima, z těch...
-
Pampeliška – plevel nebo nedoceňovaný poklad?
JolanaDominguez||Krása a zdraví
Pampeliška: Od kořene po květ – Jak ji využít pro vaše zdraví Pampeliška – správně nazývaná smetánka. Ve škole...
-
Živá RAW FOOD strava aneb vaření bez sporáku
RadkaHazuchová||Krása a zdraví
Vaření bez sporáku?Co to je za nesmysl?Už víc jak 365 dnů jsem ze svého jídelníčku vyřadila živočišné potraviny –...
-
S Lenkou o výživě: Tipy na domácí mlsání
LenkaVymlátilová||Krása a zdraví
Jak na chutě na sladké: Tipy a recepty na zdravé domácí dobroty Není snad žhavějšího tématu než chutě na...
-
Běhání začíná odhodláním a dobrými botami
VeronikaJíšová||Krása a zdraví, sport, tipy
Běh jako přirozený pohyb je prospěšný našemu zdraví. Potřebujete k němu jen odhodlání a dobrou obuv.