Máte rádi ovesné vločky? Já mám ráda ty pomleté na jemno, jednu dobu jsem si dělávala neustále ovesnou kaši. Zalila jsem vločky mlékem, zahřála, nechala odstát a minutku povařila. Nejradši jsem si do ní pak vmíchávala domácí marmeládu, s meruňkovou i jahodovou chutnaly božsky. Manžel má raději krupičnou kaši, nebo když nám zbyde rýže, tak děláme rýžovou kaši a na ovesnou již nezbývá moc prostor. Přesto ovesné vločky přidávám třeba do karbanátků. Začala jsem však dělat jinou dobrotu z ovesných vloček, která je u nás doma dost v oblibě. Ovesné sušenky.
 
Ingredience: 
1 balení ovesných vloček
tři vejce
půl hrnku mléka
dvě lžíce třtinového cukru či třeba pampeliškového sirupu nebo medu
skořici
citronovou kůru
rozinky či jiné sušené ovoce (datle, brusinky…)
oříšky – lískové, mandle
slunečnicová nebo dýňová semínka
kakao
čokoláda
 
Baví mě na nich, že si tam každý může přidat, co má rád, na co má zrovna chuť nebo co má zrovna doma, a chutnají stále výtečně. Já většinou použiji celý pytlík ovesných vloček, přidám tři vejce, půl hrnku mléka, trošilinku třtinového cukru či třeba pampeliškového sirupu nebo medu, skořici, citronovou kůru, rozinky či jiné sušené ovoce, oříšky – lískové, mandle, slunečnicová nebo dýňová semínka, kakao či čokoládu. Někdo přidává i kypřící prášek, mouku nebo máslo. Špetka soli dá zase vyniknout sladkou chuť…. Vše smíchám do konzistence, aby se na plech dala udělat kolečka, takže ani ne moc husté ale ani ne moc tekuté. Plech před tím vyložím pečícím papírem a šupnu upéct do trouby. Většinou první plech udělám bez přidání všeho, jen z ovesných vloček, mléka, vejce, cukru a třeba skořice a rozinek, a pak postupně přidávám, aby každá sušenka byla jiná. Jsou hotové až jsou zbarvené dorůžova.
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account