Bez jakého základu by se neobešla tradiční arménská kuchyně? Je jím Lavash (Lavaš), tradiční arménský pšeničný chléb, který ozvláštní řadu jídel a vnese vůni dálek do vaší kuchyně. Díky jeho vláčnosti do něj můžete zabalit řadu ingrediencí a snadno si doma vytvořit vynikající wrapy a pannini. Je také skvělým základem pro sladké a slané pečení.
Historie lavashe je dlouhá. V Arménii již po mnoho století po zimní sklizni obilí pečou lavash na stěnách rozpálené hliněné pece zvané tandúr (arménsky tanir), která je zapuštěna do země. Chléb se pak udržuje v suchu a před konzumací navlhčuje vodou. Lavash je navíc zapsán na seznamu UNESCO mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva!

LAVASH vs. TORTILLA

    Oproti tortille se lavash jí i samostatně, natrhaný na kousky.
    Lavash je zpravidla vetší než tortilla. Tortilla je kulatá, zatímco lavash mívá více tvarů.
    Lavash obsahuje méně soli a konzervantů než trvanlivé tortilly na trhu.

 

PŘEDNOSTI

    Autentický zážitek, chléb vyráběný dle tradiční staroarménské rodinné receptury.
    Je vždy nekynutý a tenký, po dovlhčení ještě více pružný a vláčný.
    Balen v ochranné atmosféře zůstane čerstvý až 21 dní.
    Vyráběn v Česku, z výběrových surovin a s minimem konzervantů.

K dostání v prodejnách Kaufland, Globus, Rosa market, na Rohlik.cz a na e-shopu: potravinyarax.cz
 
 
 
 
 
  

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account