Grenadila
Má zářivě oranžovou tenkou a pevnou slupku. Pod ní se schovává šťavnatá, rosolovitá a velice aromatická dužina s malými jedlými jádry. Oválné plody mají 5-6 cm. Grenadila obsahuje draslík, fosfor, železo a také vitaminy B1, B2, vitamin C a provitamin A. Slupku z plodu jednoduše odstraníte prsty.
 

Konzumuje se tak, že ovoce rozkrojíme a lžící vybereme obsah. Skvěle chutná jak syrová, také ji lze přimíchávat do nápojů, ovocných šťáv, longdrinků, minerálních vod. Vhodná je jako příloha k desertům: ke zmrzlině, sladkým krémům, k jogurtu anebo např. do koláče místo rozinek. Používá se také jako příměs při výrobě likérů.

 
Šťáva z čerstvých mučenek je osvědčeným prostředkem pro uhašení žízně. Tento nápoj je v mnoha zemích stejně oblíbený, jako u nás pomerančový džus.

Velice exotické ovoce, mňam.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account