V dnešní době je opravdu náročné sehnat zdravé plnohodnotné potraviny. Celých 60% imunitního systému se tvoří ve střevech. To je přesně ten důvod, proč s narůstající obezitou mimo jiné přichází mnoho zdravotních problémů. Nejíme zdravě, stravujeme se hotovkama, minutkama a tělu dodáváme nadmíru tuků i sacharidů a vláknina a vitamíny jako by nebyly.

Proto přicházím s exkluzivní nabídkou vyrobit si lahodnou vitamínovou bombu – Kefír z Tibetské houby.

 
Tento kefír je nejen maximálně prospěšný pro střevní mikroflóru, ale pro celý tvůj organismus. Nejedná se pouze o lahodnou svačinku, ale zejména o dodání prospěšných látek do těla. Ve 100 mililitrech domácího kefíru z tibetské houby je: 2,8 gramu bílkovin, 2,7 gramů sacharidů a 1,5 gramů tuku (tvořeno z polotučného mléka). Také má 117 miligramů vápníku, mnoho vitamínů, především skupiny B, včetně vitamínu B12 a kyseliny listové.
I když je kefír chuťově kyselý, pomáhá odkyselit organismus a vyvolává zásaditou reakci. Ve střevě pak pomáhá rozkládat přemnožené bakterie, viry, kvasinky a zbytky potravin, které se zde nashromáždily. Kefír pomáhá léčit nemoci nervů, průjem, zácpu, nemoci krve, kvasinky, vyrážky, střevní a žaludeční problémy. Celkově zlepšuje imunitu a protože velké množství chorob je spojené se špatným trávením, má velmi dobré účinky na celkové zdraví.
Trpíš nesnášenlivostí laktózy? Nezoufej, i přesto, že se kefír vyrábí z živočišného mléka, mohou si ho dopřát i lidé s nesnášenlivostí laktózy. Tibetská houba se totiž během kvašení živí právě laktózou z mléka a mléčný cukr tak postupně spotřebovává. Díky kvašení narůstá počet prospěšných látek v kefíru a naopak klesá množství laktózy. Jestliže chceš mít jistotu, že piješ opravdu nápoj bez laktózy, pusť se do tzv. sekundární fermentace, kdy hotový nápoj necháš kvasit o něco déle. Čerstvý kefír sliješ do čisté sklenice, uzavřeš těsným víčkem a necháš stát při pokojové teplotě. Je důležité občas sklenicí zatřást a poté uvolnit víčko, aby se dostal ven vzniklý oxid uhličitý.
Jaký je vliv na zdraví??

  • podporuje imunitní systém
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • reguluje metabolismus
  • snižuje chuť k jídlu
  • chrání srdce a cévy a působí preventivně proti ateroskleróze
  • léčí žaludeční vředy
  • obnovuje střevní mikroflóru
  • působí jako prevence onemocnění trávicího traktu
  • zmírňuje příznaky průjmu a chronické zácpy
  • čistí organismus od těžkých kovů a patogenních mikroorganismů
  •  reguluje krevní tlak
  • snižuje srdeční frekvenci
  • posiluje játra, slinivku, slezinu, ledviny a močové cesty
  • bojuje se záněty
  • zpomaluje stárnutí
  • dodává energii
  • brzdí vývoj metastáz při rakovině
  • snižuje riziko vzniku osteoporózy
  • působí proti otokům
  • pomáhá při léčbě vyrážek, ekzémů a dalších kožních problémů
  • Pusť se honem do přípravy *heart**heart**heart*

Potřebuješ  :-D8-)

  • Jednu či dvě polévkové lžíce kefírové kultury, tibetské houby
  • Půl litru kvalitního, nejlépe čerstvého a plnotučného mléka (kravského či kozího).

Mléko vliješ do větší sklenice, vložíš houbu a zakryješ prodyšnou gázou. Při pokojové teplotě ponecháš 24 hodin houbu pracovat. Nápoj ve sklenici občas promícháš, dřevěnou či plastovou měchačkou – kov by do styku s kefírem přijít neměl. Po dni by měl zhoustnout a chutnat příjemně nakysle. Fermentovat jej můžeš nechat i déle, podle chuti. Hotový kefír důkladně promícháš a poté přecedíš přes plastové sítko a uchováš jej v lednici. Houbu vložíš do nového mléka, aby pracovala dále. Někteří lidé ji při tom proplachují ve vodě, ovšem zkušení kefíromilci to nepovažují za nutné ani vhodné. Houba bude bez takových zásahů rychleji pracovat, proplachování je pro ni nepřirozené. Kefír můžeš popíjet jednou denně, ráno nebo večer, nebo podle chuti. Co doporučuji těm, kteří nejsou na kefírové mléko zvyklí je, aby ze začátku pili spíš menší množství, aby si mohlo zažívání zvyknout a nedošlo k nějakým střevním obtížím.
Protože je Tibetská houbička živá, potřebuje tvoji péči. Jestliže se o ni nemůžeš starat každý den, je pár možností, jak ji uchovávat delší dobu. První je vložení houbičky s mlékem do lednice, kde vydrží týden bez problémů. Tedy třeba v době dovolené. Až maximálně měsíc se dá uchovávat v lednici s větším množstvím mléka s maximálním poměrem ale 1:50. Tohle ale moc nedoporučuji. Další možností je skladování houby v mrazáku, kde vydrží až několik let. Stačí dvě lžičky houbiček vložit do nádoby s mlékem (max do 2/3 objemu). Takto si zachováte houbu, kdyby se náhodou něco s tou používanou stalo. Kvalita zůstává stejná. Tibetská houba se množí sama v mléce a cca každých 18 dní zdvojnásobí svůj objem. Je tedy možné si dělat pak dvě dávky kefíru, nebo někomu podarovat.

Tibetská houba je zázrak přírody, využij ho. Přeji ti odhodlanost a dobrou chuť.
 
                                                                        L.u.s.s. ღ
 
 
 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account