Individuální každodenní kurzy zpracování mléka. Naučíte se vyrábět právě ty produkty, které vám nejvíce chutnají. Vše dopodrobna vysvětleno a vše si sami vyzkoušíte.
Kurz je možné zahájit vyukou dojení kravičky, aby cesta mléka až k výrobku byla naprosto dokonalá.
Délka kurzu 4-8 hodin dle množství vyráběných produktů. Cena 2.000 – 3.000Kč dle délky kurzu.
Mléčné výrobky vyrobené v Česku mají většinou velmi vysokou kvalitu. Je to dáno tím, že samotné české mléko je vysoce ceněné pro svou čistotu a kvalitu. Přesto je dobré číst pečlivě složení výrobků a vyhýbat se zbytečným zahušťovadlům a barvivům. A pokud máte čas a chuť, můžete si oblíbené výrobky zkusit připravit doma sami.
Některé mléčné výrobky jsou doma těžko zvládnutelné, třeba parmazán jen tak jednoduše nevyrobíte, ale například pribináček, ricottu nebo žervé zvládnete snadno a lehce si je přizpůsobíte své chuti.