Přijeďte do Prahy a ochutnejte nezapomenutelnou gastronomii v netypické restauraci. Botel, který kotví na břehu Vltavy hned u Starého města.
Tento zážitek jsem darovala jako dárek pro gurmána, který rád vyzkouší něco nového v gastronomii. Opravdu jsme si vychutnali zážitek.
Restaurace, bar a terasa (v létě) se nachází ve 3 patře botelu kde lze prožít fantastický zážitek v lodním stylu s výhledem na řeku Vltavu a Pražský hrad. Veškerá výzdoba je v lodním stylu. Než se pokocháte designem už obsluhuje velmi milá obsluha.
Jednalo se o degustační menu. Kde bylo na výběr:
- 2× předkrm dle výběru
- Tatarák z amerického býčka (100 g), opečený chléb
- Carpaccio z hovězí svíčkové s domácím bazalkovým pestem, sypané parmezánem a rukolou, bylinková bageta (80 g)
- Gravlax z lososa s marinovaným fenyklem (80 g)
- 2× hlavní jídlo dle výběru
- Grilovaný losos s ratatouille zeleninou (200 g)
- Hovězí rumpsteak, fazole, hranolky – omáčka dle výběru (250 g)
- Vepřová panenka, celerové pyré, glazovaná šalotka (200 g)
- Hovězí burger, chipotle majonéza, rozpečená slanina, cheddar na domácí bulce, steakové hranolky (160 g)
- Kuřecí supréme s bramborovým pyré a dušenou mrkví (250 g)
- 2× dezert dle výběru
- Panacotta s jahodami (100 g)
- Čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou (100 g)
Já si vybrala jako předkrm Carpaccio, které jsem vyzkoušela poprvé v životě a určitě to nebylo naposledy. Hlavní vchod byla jasná volba losos. Losos je moje milovaná pochoutka, která opět byla moje poprvé ve stylu obalený v sezamu.
V botelu se dá ubytovat, bohužel tuto možnost jsme nevyzkoušeli a nemáme zkušenosti.
Milujem dobre jedlo. Toto je presne pre mňa.
Jééé, to by se mi líbilo a k jídlu tataráček, mňam, nebo hovězí burger, ten mám taky ráda. Naštěstí si takové dobroty občas vyrobíme doma sami, tak to není potom tolik drahé… 🙂
byl to darek, jinak bych si to taktez odpustila
Už se těším na jaro a léto a že snad letos zase někam vyrazíme. Ubytování takto u vody by se mi líbilo. Jídlo bych si odpustila. Za mě škoda peněz a i času stráveného nad ním.
mam rada jidlo spojit s prijemnym zazitkem a prave restaurace v netypickem prostredi, kde clovek navic neco pozna, napr. tento lodni styl nebo Zizkovska vez, jidlo v oblacich, atd..