Přeji všem krásné podzimní dny. Poslední dny slyším slova sníh, advent, dárky,  výprodeje  a pečení.  Už  cítím vůni cukroví. Mám na Vás ženy s.r.o. otázku.  Znáte cenově dostupné recepty na cukroví,  které každý ocení? Zdravé mlsání znám.  U babiček a dědečků na venkově dozrálo spousta ovoce. Například švestky, jablka, hrušky,  černé jeřabiny, nebo ořechy. Z jablek a hrušek lze v populárních sušičkách nasušit křížaly,  vypracované švestky,  černé jeřabiny i ořechy.  K dražšímu ale zdravějšímu mlsání patří ovoce v čokoládě.  Polevu vytvoříme z Ivy,  cukru moučka a kakaa. Černé jeřabiny před sušením namočíme do cukrové vody. Vzniknou rozinky.

 

Foto: Romana Mlynářová

Tagy:
4 Komentářů
  1. Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

    Tak cukroví peču již řadu let. Jsem na sladké, tudíž si vánoční cukroví nemůžu odpustit. Peču kolem dvanácti, třinácti druhů, jak to vyjde, i jak vyjde čas. Ale je pravda, že zdravé cukroví je na mě moc… zdravé. 😀 Peču klasicky z Hery, másla, cukru a bílé mouky.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Cukroví nepeču, už několik let… nepotřebujeme ho .-)

    • Aneta Kollerová Mašková 1 rokem ago

      Tyjo, to my bychom bez cukroví nevydrželi. 😀 Každý rok se na něj těším a na to, jak ho sníme. 😀 Jsme velcí mlsouni.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    samá lákadla :-), díky Romano 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account