Chlebíček – typicky český pokrm

Dnes mi ho připomněl Zdeněk Mahdal v jednom pořadu o vaření. A ano, i chlebíček patří mezi české “vynálezy”

Obložený chlebíček zhruba v dnešní podobě uvedl na scénu na počátku 20. století pražský lahůdkář Jan Pauker.

Je to druh studeného jídla, které se skládá z vekového pečiva ozdobeného dalšími potravinami; typickým pokryvem chlebíčků jsou různé saláty, zelenina, uzeniny, sýry, vajíčka a další.

Nejznámější chlebíčky jsou se šunkou a sýrem, s půlkou vejce, s rajčaty, majonézou a cibulí, s losoem nebo tresčími játry. Ale dá se použít vše, co máte doma a máte to rádi 🙂

Tagy:
3 Komentářů
  1. Lenka Kapicová 2 roky ago

    U nás vede chlebíček s bohatou vrstvou bramborového salátu a šunkou😊Neumíme si bez nich představit oslavu🙂Mňam

  2. Author
    Lenka Hudečková 2 roky ago

    Já klidně i bez vlašáku, ale domácí, máslo, něco na to a pak poklást tím, co máme rádi…Nebo s rybičkovou pomazánkou…mňam 🙂

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Jojo, toto vím i jsem sem kdysi dávno o tomto českém “vynálezu” sama psala. No a že jsem tedy na pořádný poctivý chlebíček s vlašákem ale dostala chuť 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account