Recenze: BABETA náplně, které mění pravidla hry v kuchyni
DĚKUJI ZA MOŽNOST TESTOVAT.
Stala jsem se testerkou BABETY, značky hotových náplní vhodných na pečení a přímou aplikaci. Tak tomu říkám opravdu “VYMAZLENÉ PEČENÍ”.
Celkem 5 kousků úžasných náplní, které mám možnost vyzkoušet, ochutnat, porovnat a podělit se o tom s vámi se všemi. Mám velkou radost. A budete ji mít i vy! Výrobky nejen, že jsou v krásném barevně sladěném balení, které samo o sobě láká k vyzkoušení, ale navíc i ve velmi praktickém. Snažší aplikaci jsem snad ještě neviděla. Náplň jednoduše vyndáte z krabičky, odstřihnete roh a můžete nanášet. Bez dalšího používání nádobí, dochucovadel a tvořítek.
Zkrátka a dobře – použitím výrobků od Kovandových ušetříte čas, práci a další zbytečné umývání mnoha a mnoha kousků kuchyňských pomůcek, které musíte vynaložit, než náplň “hand made” vyrobíte sami. Tohle již za vás udělala “BABETA”.
DNES JSEM VYZKOUŠELA “MALINOVOU”. Půl kilogramu úžasné voňavé malinové náplně s kousky ovoce. Luxus! Obsahuje ovocný protlak (maliny, černý rybíz a jablka), glukózový sirup a zahušťovadla (více na každém obalu).
NÁPLŇ SE SNADNO NANÁŠÍ PŘÍMO Z APLIKAČNÍHO SÁČKU.
JEDNODUŠE ODSTŘIHNETE JEHO ROH A POUŽÍVÁTE. SNADNÉ, RYCHLÉ A PRAKTICKÉ.
BĚHEM PEČENÍ SE Z TROUBY LINE DOKONALÁ VŮNĚ ČERSTVÝCH MALIN.
NÁPLŇ DRŽÍ NA TĚSTĚ, NESTÉKÁ ANI NEOSYCHÁ.
NEMUSÍTE JI VÍCE DOCHUCOVAT!
MÁ PŘÍJEMNOU NASLÁDLOU CHUŤ A VŮNI.
OPRAVDU SI PŘIPADÁTE, ŽE JSTE PRÁVĚ OCHUTNALI POŘÁDNOU DÁVKU ČERSTVÝCH MALIN.
CO JSEM SI PRO VÁS PŘIPRAVILA?
recept na MORAVSKÉ FRGÁLE
200 ml teplého mléka
½ kostky droždí (21 g)
1 ČL třtinového cukru
400 g hladké mouky špaldové
Špetka soli (1 KL)
4 PL moučkového cukru (medu)
2 vajíčka
2 cl rumu
7 PL kokosového oleje
MALINOVÁ NÁPLŇ „BABETA“ pro vymazlené pečení – 500 g (vystačí vám na jeden FRGÁL o průměru 30 cm)
Drobenka
NA DROBENKU SI PŘIPRAVTE
4 PL kokosového oleje
9 PL pohankové mouky
5 PL třtinového cukru
BONUS NA FRGÁL:
3 PL másla
2 PL rumu
Doba přípravy: 30 minut, doba kynutí: 90 minut, doba pečení 1 ks: 30 minut
Postup přípravy:
Do teplého mléka dejte 1 ČL třtinového cukru a rozdrobte droždí. Nechte vzejít kvásek
Cukr dobře prošlehejte s olejem a vejci v míse
Mouku prosejte do mísy k prošlehané vaječné směsi a osolte. Přilijte vzešlý kvásek a dodejte rum
Zadělejte do hladkého těsta a dejte na teplé místo kynout
Vytvořte si drobenku. Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr a dolijte rozehřátým kokosovým olejem. Prsty ji zpracovávejte tak dlouho, dokud se nezačne těsto „drobit“
Troubu si předehřejte na 175 °C.
Vykynuté těsto rozdělte na 2 – 3 stejně velké části (záleží na vás, jak velké frgále chcete mít) a vytvořte z nich bochánky
Nechte je ještě tak 15 minut kynout
Plech vyložte pečícím papírem
Bochánek na něj položte a prsty vytáhněte těsto do tenké placky, silné tak 0,5 cm
Naneste na placku náplň až k jejím okrajům
Posypte drobenkou a nechte ještě 10 minut dokynout
Do rozpuštěného másla nalijte rum a směsí frgál pokapejte
Vložte do předehřáté trouby a pečte tak 30 minut, dokud povrch nezezlátne
PŘÍŠTĚ SE MŮŽETE TĚŠIT NA:
ŠVESTKOVOU
VLAŠSKOOŘECHOVOU
MAKOVOU
ČOKOLÁDOVOU
Na produkty společnosti se můžete podívat na webech:
foto: Jaroslava Frančíková