Přišel mi dáreček až z tropických oblastí. Ale nesmím přeskakovat, budu vám vyprávět příběh celý. Ten příběh je ukrytý v každém šálku L’OR kávy. Kávové boby nejdříve musely uzrát. Poté se sklízely, pražily a mlely. Nyní již z domova zkoumám a prožívám tu dlouhou cestu kávového zrna od plantáže až po šálek kávy, který nyní hladí mé smysly.
Značka L’OR používá pro svoji kávu převážně odrůdu Arabica, která se vyznačuje bohatou chutí s jemnými ovocnými tóny a obecně je považována za kvalitnější než Robusta. A právě kvalita sklizených bobů je pro dobrou kávu nezbytná.
Poté se zpracovávají, praží a melou.
Při pražení kávy L’OR je kávové zrno vystaveno intenzivním teplotám, které jí dávají tmavou barvu, jedinečné chutě a charakteristiky specifické pro odrůdy každé z variant kávy L’OR.
Značka L’OR představila první hliníkové kapsle kompatibilní s kávovary Nespresso®
Každý milovník kávy si mezi kapslemi L’OR najde tu svoji, na výběr je nyní z 9 atraktivních variant. Pro ulehčení výběru najdete na každém balení kapslí číslo, které představuje intenzitu dané kávy na škále od 1 do 14. Je jen na vás, zda sáhnete po výrazném Ristrettu, nebo dáte přednost jemné novince Lungo Elegante.
Jakmile je káva připravená, můžete přejít k ochutnávce. Nejjemnější vůně jsou nejvíce prchavé. Chcete-li plně ochutnat svou kávu, nejprve si přivoňte, a to nejpozději 10 až 15 minut po její přípravě. Abyste cítili jednotlivé aroma kávy, krátce 2 nebo 3 krát nad šálkem vdechněte její vůni. Čichovou ochutnávku můžete opakovat, dejte si ale pozor, abyste příliš nenasytili vaše smysly.
Nepoznala jsem lepší kávu. Tak i vy poznejte intenzivní chuťový zážitek s kávou L’OR. Nebudete ji potřebovat ani sladit.