Židovské bramboráčky
Ingredience
- sladké brambory 650 g
- borůvky 200 g
- plnotučný bílý jogurt 100 g
- zelená jablka 5 ks
- cibule 2 ks
- strouhanky 60 g
- vejce 2 ks
- cukr 80 g + lžička navíc
- prášek do pečiva 1 lžička
- celá skořice 1 ks
- rostlinný olej na smažení
- citron ½
- sůl
- pepř
Instrukce
- Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kostičky, vložíme je do hrnce, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr a vše na mírném ohni vaříme 20 minut, aby jablka změkla, ale nerozpadala se. Přidáme umyté borůvky a vaříme dalších 5 minut. Poté stáhneme z plotny a směs necháme asi 15 minut zchladnout.
- Sladké brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme. Vše vložíme do mísy, přidáme strouhanku, vejce, prášek do pečiva, 1 lžičku cukru, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
- Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a po lžících do něj vkládáme směs a opékáme asi 8 minut z obou stran, dokud se bramboráčky nezabarví dozlatova.
Zajímavý recept. Mohu vyzkoušet.
Dejte vedet, jak chutnalo….