Zelňačka

Vytisknout recept
Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky.Až je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce.Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku.Když je dozlatova přidáme mouku a za stálého míchání uděláme řidkou kašičku(jíšku).Jíšku oprahneme do zlatova a poté za stálého míchání ji vléváme do polévky.Chvíli povaříme a okořeníme solí a polévkovým kořením.Na zjemnění polévky za stálého míchání vléváme smetanu.
250g - Bílé kysané zelí
3ks - Brambory
1-2ks - Smetana
2-3lžíce - Olej
2ks - Cibule
2lžíce - Hladká mouka
100g - Uzenina
příprava - 10-15
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila EvaMatoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account