Vatikánský chléb - Obdarujte a buďte obdarováni na svátek svatého Valentýna

Vytisknout recept
Svátek svatého Valentýna se blíží, a přestože je to pro mnohé komerční záležitost, je dokázané, že oslava života v jakékoli formě je pro nás důležitá. Rodinné rituály ukotvují děti v klidu a znamenají pro ně jistotu, podobně jako pro starší generaci. Využijte proto jakékoli příležitosti k tomu, abyste druhým řekli, jak moc vám na nich záleží a jak moc je máte rádi. Nemusíte hned zdobit celý byt srdíčky, jak tomu bylo v pohádce Šíleně smutná princezna. Ani nakupovat ohromné briliantové prsteny. Lze to i jinak, a navíc s trochou tajemna. Jedná se o dárek, kterým zabodujete - recept - tip na Vatikánský chléb štěstí. Ten koluje po světě velice dlouho a je zahalen do tajemného pláště. Obdarovaní zcela jistě podlehnou a upečou ho.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • půl prášku do pečiva
  • půl lžičky sody 250 ml oleje
  • špetku skořice
  • 1/2 strouhané nasekané čokolády
  • hrst nasekaných ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg rozinek

Instrukce

  • K darovanému těstu přidáme

1. den (pondělí):

  • 25 dkg cukru krystal a promícháme

2. den (úterý):

  • 250 ml Čerstvého mléka z Valašska a promícháme

3. den (středa):

  • 25 dkg polohrubé mouky a promícháme

4. den (čtvrtek):

  • 3x promícháme (ráno, poledne, večer)

5. den (pátek):

  • 25 dkg cukru, 250 ml Čerstvého mléka z Valašska a 25 dkg polohrubé mouky a promícháme.

6. den (sobota):

  • Dobře promícháme, rozdělíme na 4 díly a 3 spolu s návodem rozdáme.

7. den (neděle):

  • Přidáme 25 dkg polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • půl prášku do pečiva
  • půl lžičky sody, 250 ml oleje
  • špetku skořice
  • 1/2 strouhané (nasekané) čokolády
  • hrst nasekaných ořechů
  • 1 vanilkový cukr
  • 10 dkg rozinek
  • Těsto dáme do formy na chleba nebo na menší a hlubší plech.
  • Pečeme přibližně 30-40 minut při teplotě 160 °C.
3 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Zajímavé.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Znám, kdy dávno jsme si s kamarádkami taky předávaly těsto na tento chléb 🙂

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Kdysi dávno jsem něco z části darovaného těsta tvořila, ale již si přesně neuvědomuji, zda se jednalo o tento typ chleba.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account