Tvarohová bábovka ze špaldové mouky

Vytisknout recept
Do hlubší nádoby dáme na plátky nakrájený tuk, přidáme cukr a metličkami vyšleháme. Poté postupně přidáme tvaroh a celá vejce. Když je řádně vymícháno, dáme rozinky, čokoládu....atd + přidáme mouku s práškem do pečiva.
Řádně zamícháme, těsto má mít tužší konzistenci.
Vymažeme a vysypeme si důkladně bábovkovou formu - já používám máslo + polohrubou či hrubou mouku. Troubu zapneme na cca 180°C, těsto přendáme do formy a pečeme. Propečení bábovky zkontrolujeme pomocí špejle.
1ks - tvaroh polotučný vanička
1ks - Hera
3ks - vejce celá
250g - cukr či sladidlo dle preference a chuti - v původním receptu
250g - mouka špaldová hladká - v původním receptu klasická hladká či polohrubá
1ks - kypřící prášek
ks - možno přidat citronovou kůru, kandované ovoce, rozinky, sušené brusinky, sekanou čokoládu - prostě co je doma
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account