Tuňáková pomazánka
- Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut.
- Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu.
- Vylijte olej z tunaka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat.
- Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku.
- Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami.
- Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty.
- Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem.
- A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.