Tuňáková pomazánka

Vytisknout recept
Receptů na dobré pomazánky není nikdy dost, zvlášť těch rybičkových. Hledáte jeden osvědčený na oblíbenou tuňákovou?
 
  1. Dejte vařit dvě vejce. Vložte je do studené vody, osolte a od bodu varu vařte 10 minut.
  2. Pokrájejte cibulku opravdu najemno a připravte si domácí majonézu.
  3. Vylijte olej z tunaka, ale kapičku pro chuť tam můžete nechat. 
  4. Do misky s majonézou přidejte tuňáka, sůl, pepř a přidejte pokrájenou cibulku.
  5. Po uvaření vajíček je vychlaďte, oloupejte, nastrouhejte na struhadle najemno a vložte také do misky se surovinami.
  6. Pro odlehčení pomazánky dejte 100 g majonézy + 1 malý kelímek bílého jogurtu. Kdo si na odlehčení nehraje, ať přidá 150 až 200 g majonézy. Dle hustoty.
  7. Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a zakápněte dle chuti citronem.
  8. A můžete podávat. Jako ozdobu můžete posypat pokrájenou pažitkou.
 
ks - plechovka tuňáka 2 ks malá červená cibule 1 ks vejce natvrdo 2–3 ks sůl, pepř bílý smetanový jogurt 2 malé kelímky šťáva z půlky citronu majonéza (nemusí být) 2 lžičky
příprava - 10
vaření - 10
Kategorie Předkrm
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account