sýrové hvězdičky

Vytisknout recept
Pokud celý advent pečete cukroví, možná už je toho cukru příliš. Spravte si chuť výtečnými sýrovými hvězdičkami, které se hodí jako perfektní chuťovka k pivu.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • hladká mouka 130 g
  • čedar 100 g
  • parmazán 50 g
  • máslo 60 g
  • pivo Zlatý Bažant 40 ml
  • droždí lahůdkové 10 g
  • mletá sladká paprika 1 lžička
  • sůl

Instrukce

  • Do mísy nastrouhejte najemno oba sýry, přidejte změklé máslo, prsty vše zpracujte do vlhké drobenky. Poté přidejte mouku, droždí a papriku. Osolte podle chuti a vše znovu prsty zpracujte. Tentokrát do sypké drobenky. Nakonec přilijte vychlazené pivo a vytvarujte těsto. Nezpracovávejte ho příliš dlouho, stačí, aby vám pod rukama vzešla kompaktní hmota. Poté těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do lednice odpočívat.
  • Troubu předehřejte na 190 °C. Odpočaté těsto vyválejte přes pečicí papír na tloušťku přibližně 1–2 milimetry. Pomocí vykrajovátek vykrojte libovolné tvary, dejte je na plech vystlaný pečicím papírem a pečte v dobře vyhřáté troubě 12–15 minut. Na povrchu by měly být krekry krásně zlatavé. Po upečení je nechte zcela vychladnout.
10 Komentářů
  1. JankaBodzíková ml. 2 roky ago

    radi vyskusame

  2. MartinaBěhalová 2 roky ago

    Dobrý recept a na jakoukoliv oslavu.

  3. VěraTománková 2 roky ago

    5 stars
    vypadaji krasne

  4. ŠárkaMariana 2 roky ago

    Letos jsem na Silvestra dělala bez piva a nekynuté. Zkusím příště tento recept 😉

  5. Iveta Ušáková 2 roky ago

    Zajímavý recept, určitě někdy vyzkouším 🙂

  6. KláraOdehnalová 2 roky ago

    To je skvělý tip na silvestrovské pohoštění:)

  7. LucieGajdíková 2 roky ago

    Vypadají krásně 😊

  8. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Krása na pohled 🙂

  9. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Nádherné vykrajovátko a jistě i dobrý recept.

  10. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Krásné hvězdičky a jistě moc chutné. Ráda vyzkouším.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account