Smažené jikry a mlíčí

Vytisknout recept
Jelikož můj manžel je vášnivý rybář, u nás jsou ryby stále k dispožici, když kuchá kapra, tak je mu ždy líto jiker a mílící, mlíčí někdy jen tak osmaží, jako řízek.
Zkoušíme různé recepty
Dobře opláchnuté jikry opláchneme a necháme okapat, nakrájíme na kousky a osolíme
 Z vajec, škrobu, mouky, vína, soli a koření vyšlehejte těstíčko, do kterého vložíme kousky nakrájených jiker a může být i s mlíčím, obalíme a dáme smažit asi 15 min.
Osmažené dáme na sací papír a trochu tuku papír vytáhne,
vrátíme na pánev můžeme podávat s jogurtovým dipem, salátem, nebo chlebe, tak jak to má každý rád
dle vnitřností kapradkg - jikry, , kmín, zázvor
přiměřeněšpetka - mouka, vajíčko, sůl, sekaná petrželová nať
150g - jogurt, škrobová mouka
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila DagmarKostenková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account