Rýže, rýže a zase rýže

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 hrnek glutinous rýže prodává Sapa
  • 2 hrnky vody
  • 200 ml kokosového mléka
  • 50 g palmového cukru
  • velká špetka mořské soli
  • zralé mango
  • opražená sezamová semínka dle chuti

Instrukce

  • Rýži si namoč minimálně 4 hodiny předem do dostatečného množství vody. Nejlepší je nechat rýži namočenou přes noc. Před vařením rýži přeceď a pořádně proper ve vlažné vodě. Nech ji okapat. Pokud máš rýžovar, rýži uvař v něm. Pokud ne, dodrž následující postup. V hrnci, na který ti pasuje drátěný cedník nebo pařáček přiveď k varu trochu vody tak, aby se nedotýkala dna cedníku. Ztlum plamen na minimum, vlož rýži v cedníku/pařáčku a vař asi 30 minut v páře. Hrnec by měl být úplně zakrytý poklicí.
  • Mezitím si připrav kokosovou omáčku. V rendlíku ohřívej kokosové mléko, přidej palmový cukr a sůl a ohřívej, dokud směs nebude homogenní.
  • Až bude rýže hotová, v misce ji lehce provzdušni (promíchej) a přilij asi polovinu kokosové omáčky. Opět promíchej a pokud bude třeba, přilij ještě část. Trochu omáčky si nech na finální polití rýže na talíři. Rýže by měla být vlhká, ale rozhodně by neměla v omáčce plavat.
4 Komentářů
  1. Author
    NelaVávrová 1 rokem ago

    super, díky…

  2. 5 stars
    Recept se mi líbí. Určitě ho někdy vyzkouším.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    taky nic, co by mě zaujalo 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account