Rizoto s medovou dýní

Vytisknout recept
 
 
1 Zahřejte troubu na 220 °C. Dýni dejte v jedné vrstvě na plech a pokapejte 2 lžícemi oleje. Osolte a opepřete. Pečte ji 15 minut, pak ji vyndejte a zakapejte 1/2 lžíce medu. Plech vraťte do trouby a pečte ještě 15 minut, aby byla dýně měkká a zlatá. Vývar nechte mírně bublat v rendlíku na nízkém plameni.
2 Zbývající olej zahřejte v těžkém hrnci na nízkém plameni. Vsypte cibuli a 2–3 minuty ji opékejte doměkka. Přidejte celerové řapíky a ještě minutu opékejte, pak přidejte zázvor a rýži a další minutu míchejte, aby se všechna zrnka rýže obalila. Zvyšte plamen na střední, vlijte víno a vařte, dokud se neodpaří. Pak po naběračkách přilévejte vývar, vždy počkejte, až se vstřebá. Pokračujte 15 minut, nebo dokud rýže nebude uvařená, ale přitom ještě pevná na skus. Přidejte citronovou šťávu, dýni a petrželku. Osolte a opepřete, vmíchejte mascarpone.
3 Podávejte posypané petrželkou a ozdobené kopečkem mascarpone.

900g - dýně (oloupaná a na 1cm kostičky)
60ml - olivový olej
0,5lžíce - med
850ml - vývar zeleninový
1ks - cibule (nadrobno)
2ks - řapíkatý celer (nadrobno)
1lžička - zázvor - čerstvý (nastrouhaný malý kousek)
220g - kulatozrnná rýže arborio
160ml - víno bílé
0,5ks - citron - šťáva
3hrst - petrželka (nasekaná hladkolistá, plus na ozdobu)
2lžíce - mascarpone (plus k podávání)
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account