Restované fazolky s anglickou slaninou
Ingredience
- 1 ks Větší cibule
- 3 stroužek Česnek
- 250 g Anglická slanina
- 400 g Zelené fazolky mražené
- 2 lžíce Cukr krystal
- 1 lžíce Sádlo nebo olej
- Balzamikový ocet
Instrukce
- Na pánev dáme lžíci sádla (oleje), na proužky nakrájenou větší cibuli a na plátky nakrájené 3 stroužky česneku. Vše krátce orestujeme. Pak přidáme 25 dkg anglické slaniny nakrájené na kostičky a dále restujeme. Když je slanina dozlatova, přidáme 2 lžíce krystalu (lepší je hnědý) a necháme zkaramelizovat. Na zkaramelizovanou směs nasypeme fazolové lusky a chvilku provaříme. Nakonec ochutíme solí a balzamikovým octem.Hodí se jako výborná příloha ke grilovanému masu ,nebo lehká večeře.