Recept na arašídové máslo

Vytisknout recept

Arašídové máslo za pár korun

Jestli jste jako já, tak arašídové máslo milujete. V obchodech ale vyjde na dost peněz, kolikrát i na 150 Kč za malou skleničku. A přitom je strašně jednoduché ho vyrobit 🙂 Musíte mít kvalitnější mixér, alespoň Omniblend nebo Vitamix, abyste dosáhli správné konzistence. Poslouží i obyčejnější sekáčky, ale počítejte s tím, že doba mixování je přímo úměrná výkonu mixéru/sekáčku 😀

Jak vyrobit arašídové máslo

Ráda tvořím z naturálních arašídů, které si sama pražím v troubě. V takovém případě arašídy pečte 10 minut na 180 stupňů. Ale je to na vás, máslíčko je dobré z naturální, polopražených i pražených oříšků, jen pokaždé bude chutnat trochu jinak. Sami si najděte optimální kombinaci.
1) Arašídy opražíme: trouba 180 stupňů na 10 minut.
2) Opražené arašídy vložíme do mixéru společně s trochou soli a mixujeme.
3) Mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří hladké máslo.
4) Hotovo 🙂
Máslo skladujte ve skleničce v lednici.
Ať chutná!

500g - arašídy (pražené, nebo upražit sami)
špetka - sůl
příprava - 2
vaření - 5
Porce 0
Uvařila LucieKonečná

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account