Recept na rebarborové brownies

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 55 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 a 1/2 hrnek Hladká mouka
  • 3 ks Rebarbora - pouze řapíky -
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 hrnek Kokosové mléko
  • 12 cl Pampeliškový sirup
  • 4 cl Javorový sirup
  • 1 špetka Sůl
  • 2 ks Vejce
  • 2 cl Voda
  • 3 lžíce Kakao

Instrukce

  • Brownies je oblíbená pochoutka mých dětí. Je hitem mezi sladkými moučníky původem až z USA. 
    Nachystala jsem pro vás trošku netradiční způsob jeho přípravy, kde využijete právě hojně rostoucí rebarboru nebo-li reveň kadeřavou. Má příjemně nakyslou chuť a dodá pokrmům šmrnc a ojedinělou chuť.
    !Rebarbora se používá vždy zpracovaná v tepelném stavu!
    Toto brownies je opět velmi jednoduché a měřitelné na "rychlé hrníčky a panáky".
    3 řapíky rebarbory2 cl vody4 cl pampeliškového sirupu Jak budeme postupovat:
    Nejprve si připravíme samotnou rebarboru. Řapíky důkladně očistíme od slupky. Ta je tvrdá a nežádoucí ke konzumaci. Loupe se snadno po dlouhých vláknech. 
    Sloupnuté řapíky si nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce. Podlijeme vodou a zalijeme pampeliškovým sirupem. Použít však můžete i jiný sirup (ovocnou šťávu) nebo med.
    Dusíme do změknutí cca 7 minut. Poté necháme směs vychladnout. Přesuneme si ji do kuchyňského robotu (postačí tyčový mixér nebo přístroj na přípravu SMOOTHIE) a rozmixujeme do krémovité hmoty - kaše.
     Přelijeme do mísy a přidáme ostatní suroviny: Hladkou mouku (Babiččina volba na křehká těsta) - 2 a 1/2 hrnku spolu s promíchaným kypřícím práškem osolíme přidáme 2 žloutky z bílků si vyšleháme tuhý sníh osladíme sirupy - 4 cl pampeliškového a 4 cl javorového dolijeme kokosovým mlékem  (pokud jej nemáte, nahraďte obyčejným mlékem)přidejte 3 PL kakaového prášku
    Vše řádně promícháme do hladké směsi. Pokud chcete mít brownies mramorové, kakaový prášek přidejte do těsta po odlití dvou třetin do formy.
    Vlijeme do pekáčku nebo kulaté dortové formy o průměru 24 cm.
    Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme cca 50 minut. Zda je těsto propečené, vyzkoušíme vždy testem se špejlí. Po vyjmutí musí zůstat suchá.
    TIP: rebarboru můžete nahradit jakýmkoliv jiným ovocem. Oblíbená varianta je s jablky.
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account