Proteinový čokoládový chlebíček

Vytisknout recept
Proteinový superčokochlebíček není jen lahodnou odměnou po náročném tréninku, ale také skvělým zdrojem bílkovin, nezbytných pro budování svalové hmoty. Tento malý, ale mocný kousek sladkosti dokáže potěšit nejen chuťové pohárky, ale i tělo, kterému poskytuje nutriční podporu potřebnou pro vytváření a regeneraci svalů. Je to spojení, které oslavuje úsilí a odměňuje ho zdravým a chutným způsobem.
Kategorie moučník
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 60 g čokoládového proteinu
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 45 g třtinového cukru
  • 1 zralé jablko
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 120 g řeckého jogurtu
  • 150 –180 ml mléka

K dokončení:

  • tabulka kvalitní hořké čokolády
  • drcené pistácie nebo lyofilizované maliny

Instrukce

  • Připravte si suroviny a rozdělte je do jednotlivých částí. Do mísy vsypte nejprve suché suroviny a ty jemně promíchejte vařečkou. Do směsi následně přidejte jogurt, mléko, vejce a nahrubo nastrouhané jablko – ideálně oloupané (pokud jsou slupky jemné, můžete ho nechat neloupané).
  • Důkladně míchejte, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto. Formu na chlebíček nebo hluboký plech vyložte pečicím papírem a těsto do ní stáhněte stěrkou. Vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte přibližně 30-40 minut, nebo dokud není chlebíček propečený. Propečenost si můžete ověřit v mezičase špejlí.
  • Po upečení nechte chlebíček zchladnout, ideálně na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou a případně ozdobte drcenými oříšky nebo lyofilizovaným ovocem, podle chuti. Tento krok dodá chlebíčku dokonalou chuť a bude vypadat ještě lahodněji.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account