Proteinový čokoládový chlebíček
Ingredience
- 60 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 60 g čokoládového proteinu
- 60 g jemných ovesných vloček
- 45 g třtinového cukru
- 1 zralé jablko
- 2 lžíce holandského kakaa
- 2 vejce
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 120 g řeckého jogurtu
- 150 –180 ml mléka
K dokončení:
- tabulka kvalitní hořké čokolády
- drcené pistácie nebo lyofilizované maliny
Instrukce
- Připravte si suroviny a rozdělte je do jednotlivých částí. Do mísy vsypte nejprve suché suroviny a ty jemně promíchejte vařečkou. Do směsi následně přidejte jogurt, mléko, vejce a nahrubo nastrouhané jablko – ideálně oloupané (pokud jsou slupky jemné, můžete ho nechat neloupané).
- Důkladně míchejte, dokud nevznikne hladké a tekuté těsto. Formu na chlebíček nebo hluboký plech vyložte pečicím papírem a těsto do ní stáhněte stěrkou. Vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte přibližně 30-40 minut, nebo dokud není chlebíček propečený. Propečenost si můžete ověřit v mezičase špejlí.
- Po upečení nechte chlebíček zchladnout, ideálně na mřížce. Poté ho polijte rozpuštěnou čokoládou a případně ozdobte drcenými oříšky nebo lyofilizovaným ovocem, podle chuti. Tento krok dodá chlebíčku dokonalou chuť a bude vypadat ještě lahodněji.