Proteinová bábovka

Vytisknout recept
V jídelníčku je třeba udržovat rovnováhu a zařazovat do něj jídla, která jsou nejen chutná, ale také tělu prospěšná. Tipem může být tato proteinová bábovka, která se jistě stane oblíbenou pochoutkou celé rodiny.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 55 minutes
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • ½ hrnku vanilkového proteinu
  • hrnku třtinového cukru
  • ½ hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek mléka + trochu stranou
  • 2 vejce
  • ½ balení kypřicího prášku
  • 4 lžíce kvalitního kakaa

Instrukce

  • Ve větší misce smíchejte veškeré suché suroviny mimo kakao. Do mísy robotu nalijte mléko, olej a vejce a nechte zapracovat metlou. Postupně do tekuté části přisypávejte promíchanou suchou směs.
  • Nakonec z hotového těsta odlijte asi třetinu do použité misky a vmíchejte do ní kakao. Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte celozrnnou špaldovou moukou nebo kokosem. Někdy se může stát, že bude těsto příliš hutné, tak jej případně trochu dolaďte mlékem.
  • Střídavě lijte světlou a tmavou směs do formy. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 40 minut.
  • Poté špejlí kontrolujte propečenost. Pokud už těsto neulpívá na špejli, je bábovka hotová. Nechte ji vychladnout a poté vyklopte na talíř.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account