Podzim s chutí a vůní hrušky a šípků. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s kapkou kreativity

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 300 g Špaldová mouka (NEBO KLASICKÁ BÍLÁ HLADKÁ)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 lžička Prášek do pečiva
  • 80 g Moučkový cukr
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 125 g Hera
  • 1 ks Vejce

Instrukce

  • Dokonalost v každém kousku. Podzim stále ještě nekončí, proto s láskou hodujme v ovoci, které nám toto období nabízí. Co říkáte lákavé kombinaci navinulých šípků s medovou vůní a chutí hrušky? Naprostá delikatesa. Koláč je velmi jednoduchý, rychlý a nenáročný. Co vás čeká po upečení? Rozmazlíte své chuťové pohárky, pohladíte svou duši a od svých nejbližších získáte neuvěřitelnou poklonu. Tak lahodný dezert nelze si nezamilovat.
    Nebojte se vyjádřit svou kreativitu. Místo klasické drobenky nebo jednoduché mřížky použijte vykrajovátka ve tvaru hrušky a dodejte celému koláči šmrnc. Užijte si takovou malou premiéru a průpravu na vánoční cukroví.
    Doba přípravy: 40 minut, doba pečení: 40 minut
    Na těsto si připravte:
    300 g špaldové mouky (nebo hladké bílé Babiččina volba na křehká těsta)Špetku soli1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů80 g moučkového cukru1 sáček vanilkového cukru125 g Hery1 vajíčko
    Náplň:
    4 PL šípkové zavařeniny2 středně velké hrušky½ ČL mleté skořice2 PL třtinového cukru
    Heru vyndejte z ledničky alespoň půl hodiny před zpracováním, aby trošku povolila. Bude se vám s ní lépe pracovat.
    Do mísy nasypte mouku, osolte a promíchejte s kypřícím práškem. Přisypte oba druhy cukrů. Vklepněte vajíčko a přidejte změklou Heru. Zpracujte do hladkého těsta, které dejte na půl hodiny do ledničky odpočinout.
    Hrušky oloupejte a zbavte jadřince. Nakrájejte na plátky.
    Troubu předehřejte na 180 °C.
    Těsto vyndejte z ledničky. Pokud se rozhodnete povrch koláče ozdobit vykrajovanými kousky ovoce, odeberte kousek těsta stranou. Zbytek rozválejte na tenkou placku a přeneste do kulaté formy. Upravte do požadovaného tvaru a nezapomeňte ponechat vyšší okraj, aby náplň nevytékala. Dno mírně propíchejte vidličkou, aby unikala pára a spodek koláče se nevydul.
    Potřete těsto ve formě šípkovou zavařeninou a poklaďte plátky hrušek. Ozdobte vykrájeným těstem nebo posypte drobenkou. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 40 minut.
     
    Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Vychlazený nakrájejte na 6 – 8 kousků a podávejte. Dobrou chuť!

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account