Plněné chouquettes s kořeněným krémem diplomat

Vytisknout recept
Vyzkoušejte možná trochu netradiční cukroví podle receptu Adriany Hromadové, šéfcukrářky OREA Spa Hotel Cristal.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

Odpalované těsto:

  • 220 g mléka
  • 5 g sůl
  • 8 g cukr
  • 125 g máslo
  • 140 g hladká mouka
  • 260 g vejce
  • Krém Diplomat
  • 250 g plnotučného mléka
  • 1/2 vanilkový lusk
  • špetka kardamomu
  • špetka skořice
  • 2 snítka šafránu
  • Kůra z jednoho pomeranče
  • 65 g žloutků
  • 50 g cukr
  • 25 g škrobu
  • 15 g másla
  • 350 g smetany ke šlehání

Instrukce

Těsto:

  • Do hrnce dáme mléko, sůl, cukr a máslo, přivedeme k varu a až se máslo rozpustí, odstavíme a přidáme mouku. Pořádně zamícháme, vrátíme na sporák a mícháme, dokud se těsto začne oddělovat od stěn hrnce.
  • Těsto přendáme do mísy a mícháme protínací metlou, dokud těsto nevychladne na cca 50 °C. Vejce pokojové teploty promícháme a postupně přidáváme do těsta. Až máme těsto lesklé a jemně klesá.
  • Pomocí cukrářského sáčku a hladké špičky, stříkáme na plech s pečícím papírem malé bochánky, které potřeme vodou a sypeme perlovým cukrem. Pečeme na 170 stupňů dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.

Krém:

  • Do hrnce s mlékem dáme všechno koření a kůru z pomeranče, zahřejeme na 80´C a pak sundáme z plotny, přikryjeme folii a necháme 2 hodiny odstát.
  • Pak mléko přelejeme přes sítko, abychom odstranili koření a kůru. Mléko dáme hřát do bodu varu a mezitím si v mise smícháme, žloutky, cukr a škrob. Ohřáté mléko za stálého šlehaní přidáme ke žloutkové směsi a pak celou směs vrátíme do hrnce a zahřejeme do bodu varu a ještě minutku provaříme.
  • Sundáme z plotny, přimícháme máslo. Přendáme do mísy, přikryjeme folií a necháme vychladnout v lednici.
  • Po vychladnutí směs vyšleháme metličkou a přimícháme vyšlehanou šlehačku.

Kompletace:

  • Chouquettes naplníme ze spodu tenkou hladkou špičkou. Dáme na chvílí odležet do lednice a před podáváním pocukrujeme.

Notes

Zdroj a foto: OREA, Adriana Hromadová

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account