Nekynutý koláč s mákem a švestkami
Ingredience
Těsto
- 500 g Hladká mouka
- 50 g Cukr krupice
- 3 ks Žloutek
- 300 g Tuk na pečení
- 8 g Sušené pekařské droždí
- 200 ml Mléko
- 1 špetka Sůl
Nápň
- 500 g Vypeckované švestky
Náplň maková
- 250 g Mletý mák
- 250 ml Mléko
- 150 g Cukr krupice
- 1 ks Skořicový cukr
- 50 g Máslo
Instrukce
- Maková náplň: Mléko, máslo a cukr přivedeme k varu přidáme mák a řádně provaříme. Těsto: Všechny suroviny propracujeme v hladké nelepivé těsto, které můžeme hned vyválet na plech. Nastříkáme makovou náplň v pruzích a mezi ně poklademe čtvrtky vypeckovaných švestek. Pečeme při 180 stupních cca 20–30 minut. Před podáváním pocukrujeme.