Nektarinková klevela s bourbonem

Vytisknout recept
1. Nektarinky očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte do hrnce a lehce podlijte vodou. Zakryjte a přiveďte k varu. Ovoce vařte na mírném ohni za občasného míchání 45 minut. Rozvaří se na hustší kaši.
2. Zasypte cukrem a ještě 10 minut povařte. Zvyšte plamen, vlijte bourbon a nechte rychle vyvařit alkohol.
3. Takto připravenou klevelu plňte do sklenic. Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Poté uchovávejte v lednici. Případně lze sklenice 20 minut zavařit.

1kg - Nektarinky
150ml - Voda
200g - Cukr krupice
100ml - Bourbon
příprava - -
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account