Co takhle exotické sushi, ovšem bez jediného kousku ryby?
Ingredience
- 2 ks Nori řasa
- 1 hrnek Zbytky mrkve z odšťavňování
- 1/2 ks Avokádo
- 1/4 ks Okurka hadovka
- Kvalitní sójová omáčka
- Wasabi pasta
- Nakládaný zázvor
Instrukce
- Základem je mít zbytky z odšťavňování. Proto začneme odšťavněním mrkví. Šťávu vypijeme, zbytky uschováme. Následně si nori řasu poklademe mrkví, doplníme na tenké plátky nakrájeným avokádem, okurkou zbavenou zrníček a opatrně pomocí bambusové podložky srolujeme. Pomocí vody smotanou řadu přilepíme, aby držela a nerozmotala se.Krájíme ostrým nožem, který si vždy namočíme do studené vody, po rozkrojení očistíme v utěrce a opět namočíme. Je potřeba mít pevnou ruku a nebát se toho, jinak se celé dílo může zkazit.Podáváme klasicky se sójovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem. *wine*