Lívance s karamelizovaným jablkem
Ingredience
- 0,5 hrnku Mléka
- 1 hrnek hladká mouka
- 1 ks vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- 0,5 ks jablka
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce cukru
Instrukce
- Vejce jsem si rozdělali za žloutek a bílek.Z bílku jsem vyšlehala sníh. Ve větší misce jsem smíchala žloutek, mléko a lžíci cukru. Po smíchání jsem pomalu přidávala mouku s kypřícím práškem. Když je těsto moc tuhé přidáme trochu mléka, těsto ale nesmí být řídké jako na palačinky. Poté jsem vmíchala olej a na konec sníh z bílků. Ten jsem vmíchala opatrně vařečkou.Těsto jsem smažila na předehřáté pánvi vymazané olejem po obou stranách do zlatova.ZKARAMELIZOVANÁ JABLKAV menším herní jsem si rozehřála máslo. Poté jsem přidala očištěné jablko nakrájené na půl měsíčky. Nechala jsem trochu osmažit a zasypala cukrem. Chvíli jsem provařila aby jablka zmekla a cukr zkaramelizoval.Servírujeme teplé.Přeji dobrou chuť *heart*
Moc dobré.