Lívance s karamelizovaným jablkem

Vytisknout recept
Rychlé lívance s božskou chutí karamelu.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova dezert, rychlé, sladké, snídaně
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 4
Kalorie 233
Uvařila MichaelaGajdorusová

Ingredience

  • 0,5 hrnku Mléka
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 0,5 ks jablka
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce cukru

Instrukce

  • Vejce jsem si rozdělali za žloutek a bílek.
    Z bílku jsem vyšlehala sníh. Ve větší misce jsem smíchala žloutek, mléko a lžíci cukru. Po smíchání jsem pomalu přidávala mouku s kypřícím práškem. Když je těsto moc tuhé přidáme trochu mléka, těsto ale nesmí být řídké jako na palačinky. Poté jsem vmíchala olej a na konec sníh z bílků. Ten jsem vmíchala opatrně vařečkou.
    Těsto jsem smažila na předehřáté pánvi vymazané olejem po obou stranách do zlatova.
    ZKARAMELIZOVANÁ JABLKA
    V menším herní jsem si rozehřála máslo. Poté jsem přidala očištěné jablko nakrájené na půl měsíčky. Nechala jsem trochu osmažit a zasypala cukrem. Chvíli jsem provařila aby jablka zmekla a cukr zkaramelizoval.
    Servírujeme teplé.
    Přeji dobrou chuť *heart*

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 1g | Kalorie: 233kcal | Tuky: 8g | Protein: 7g | Cukry: 33g
1 Komentář

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account