Letní tipy na dipy s kefírem a bílým jogurtem

Vytisknout recept
Podle kalendáře se léto oficiálně přihlásilo 21. června. Toto roční období s sebou přináší nejen prázdniny pro školáky, zaslouženou dovolenou, ale také řadu drobných radostí například v podobě koupání, posezení a grilování. Léto a grilování k sobě neodmyslitelně patří. Je to čas a příležitost sejít se s rodinou, přáteli při dobrém jídle a pití.Bílý jogurt či Kysaná smetana z Valašska, Mlékárny Valašské Meziříčí, jsou vhodnou ingrediencí na zdravý dip k masu či jiným pochutinám na gril. Vyzkoušet lze nejrůznější varianty se sýry, bylinkami a jiným kořením.
Nejprve prolisujeme česnek a najemno nasekáme mátu nebo jiné bylinky. Do misky dáme Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí a přidáme nasekané suroviny a česnek. Promícháme. Tento dip je vhodný zejména k pečeným a grilovaným rybám.
150g ks - Bílý jogurt Mlékáren Valašské Meziříčí
1-2stroužek - česnek
špetka - mletý pepř
špetka - sůl
lžíce - citronová šťáva
lžička - meduňka, máta
příprava - 10 min.
vaření - 5.min.
Kategorie Přílohy
Uvařila KateřinaGoroškov

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account