Lečo na houbách

Vytisknout recept

Na dnešní lečo jsem použila mražené houby, které mám předvařené.

Nechala jsem je trochu rozmrazit, aby se s nimi dalo manipulovat.

Očistila jsem si cibuli, papriky, rajčata, cuketu a to jsem pokrájela,

cuketu na kolečka a chvíli ji nechala osolenou vyplakat.

Do kastrolu jsem dala lžíci sádla, na něj pak cibuli, to jsem mírně posolila.

Za chvíli na to houby, které se ještě musí zhruba 20 minut dusit.

Pak jsem přidala papriku a po cca 5. minutách na kostky nakrájenou cuketu

(i se slupkou). Občas jsem podle potřeby podlévala vodou.

Zcela naposledy jsem přihodila rajčata, která si můžeme předem oloupat.

Stále je třeba směs míchat, aby se nepřipalovala.

Poté jsem ochutnala, zda houby, papriky a cuketa jsou měkké

a nakonec přidala vejce. Lečo jsem dosolila, opepřila a podávala

s chlebem, jak já to mám nejraději.

Mně osobně chutná více lečo s houbami než se salámem. 

Hudlenka


ks - houby, pár stačí
1ks - cibule
4-6ks - rajčata
1ks - cuketa menší
1lžíce - sádlo
ks - sůl, pepř, koření
5ks - vejce
2ks - papriky
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account