Květákový řízek s batáty a zeleninou
Ingredience
- 1 balení Garden Gourmet Květákový řízek
- 300 g sladkých brambor
- 150 g zelených fazolek
- 150 g brokolice
- 50 g zelených sójových fazolí edamame, nebo zeleného hrášku
- 100 g špiček zeleného chřestu
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžičky olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Instrukce
- Připravte zeleninu: Troubu si předehřejte na 200 ℃. Následně si do hrnce dejte vodu, do které přidejte špetku soli, poté ji přiveďte k varu. Mezitím si umyjte a očistěte připravenou zeleninu – brokolici rovnoměrně nakrájejte na růžičky, očistěte si zelené fazolky, z chřestových natí odkrojte konce (cca 1 cm) a na závěr si připravte edamame, případně zelený hrášek.
- Uvařte a okořeňte zeleninu: V hrnci si postupně uvařte každou zeleninu zvlášť. Až ji budete mít uvařenou, vložte ji do dostatečně velké misky a následně ji dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
- Opečte batáty: Batáty si nejprve oloupejte a najemno nakrájejte. Nakrájené batáty vložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte je olejem a dochuťte solí, pepřem a oreganem. Vložte plech s batáty do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, nebo dokud batáty nebudou opečené dozlatova a nebudou propečené skrz na skrz.
- Připravte Květákový řízek: Na pánvi s troškou oleje si připravte Květákový řízek. Postupujte dle informací na obalu tak, aby byl dozlatova opečený a křupavý.
- Můžete servírovat: Květákové řízky podávejte s opečenými batáty a s uvařenou zeleninovou směsí.