
Krémová houbová polévka s estragonem
Ingredience
- 1 cibule
- 50 g máslo
- 250 g žampiony
- 50 g sušené houby
- 100 ml voda
- 300 ml smetana 30%
- 150 ml mléko plnotučné
- 5 g sůl
- 2 větvičky čerstvého estragonu
- 2 plátky toastového chleba
Instrukce
- Sušené houby nejprve namočte do vody a nechte je změknout. Mezitím nakrájejte cibuli najemno. Žampiony očistěte, nakrájejte je na plátky a jeden si odložte stranou na pozdější ozdobení polévky.
- V hrnci rozehřejte máslo, přidejte cibuli a krátce ji orestujte, dokud nezesklovatí. Poté přidejte namočené houby i s vodou a nakrájené žampiony, osolte a znovu krátce orestujte, aby se chutě propojily. Přilijte smetanu a mléko, přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
- TIP Beko: S rychlým přivedením k varu vám pomůže funkce Booster, která okamžitě zvýší výkon varné zóny. Díky tomu se směs zahřeje rovnoměrně a rychleji, aniž by se připalovala .Ideální pomocník, když chcete, aby houby pustily svou plnou chuť bez zbytečného čekání.
- Zatímco se polévka jemně vaří, nakrájejte toastový chléb na malé kostičky a opečte je v troubě při 180 °C dozlatova. Hotovou polévku rozmixujte dohladka a podle chuti ještě osolte. Před podáváním ji ozdobte čerstvým estragonem, křupavými krutony a několika plátky syrového žampionu.











