Koprovka s bramborem a vajíčkem

Vytisknout recept

Do hrnce dáme mléko, mírně osolíme a přivedeme za stálého míchání k varu.

Mezitím si v hrnečku rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky ve vodě nebo v troše mléka.

Když se mléko vaří, přilijeme mouku a stále mícháme, aby se neudělaly hrudky.

Vaříme asi 15 minut, během této doby do mléka přidáme kopr /podle Vašich chutí/.

Omáčku osolíme, ochutíme octem.

Moje maminka ještě přidávala nakonec asi lžíci másla.

Uvaříme si vejce na tvrdo a brambory na loupačku.

 

Posléze vše podáváme.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


1l - mléko
ks - kopr
2lžíce - hladká špaldová mouka
ks - sůl,
ks - brambory vařené ve slupce
ks - vejce uvařená na tvrdo
ks - ocet
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account