Klasika: Třešňová bublanina
Ingredience
- 140 g Máslo
- 4 lžíce Cukr hnědý
- 3 lžička Vanilkový cukr
- 4 ks Vejce
- 1 lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Kůra z citronu
- 150 g Polohrubá mouka
- 1 špetka Sůl
- 200 g Třešně
Instrukce
- Bublanina jako od babičky. Sametová a nadýchaná tak, jak ji máme rádi.Léto je tady a s ním i výborná ovocná sezóna. Od babičky jsem si přivezla košík třešní. Kromě marmeládového pokusu jsem upekla jemňounkou bublaninu.Pro začátek si zapneme troubu na 170 stupňů Celsia a vyšleháme změklé máslo s vanilkovým a hnědým cukrem. Pak dodáme špetku soli a postupně přidáváme žloutky. Bílky vyklepáváme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh. Do mísy se žloutky přistrouháme citrónovou kůru a nakonec přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva. Ke směsi poté opatrně přimíchejte vařečkou vyšlehaný sníh. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a posypeme třešněmi. Pečeme zhruba 20 až 30 minut. Buchta musí mít zlatavou barvu a kraje se začnou odlepovat od plechu. Vychladlou buchtu posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!