Když je jahod spousta - Jahodové řezy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila RadkaCvejnová

Ingredience

  • 100 g Hladká mouka
  • 1/2 ks Prášek do pečiva
  • 30 g Kukuřičný škrob
  • 110 g Cukr
  • 130 g Máslo
  • 3 ks Vejce
  • 300 ml Smetana 33%
  • 150 g Jahodový jogurt
  • 50 g Cukr moučka
  • 1 ks Želatinový ztužovač
  • 100 ml Voda
  • 500 g Jahody
  • 1 ks Dortové želé
  • 2 lžíce Cukr
  • 250 ml Voda

Instrukce

  • Těsto: Smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, škrob a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, máslo ,vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C.
    Náplň: Ušleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu a vmícháme do jogurtovo-šlehačkové směsi. Náplní potřeme korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.
    Horní vrstva: Jahody omyjeme, očistíme a koláč obložíme. Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale. Nalejeme na jahody a necháme zatuhnout. To už trvá jenom chviličku.
    Dobrou chuť
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account