Jahodové pusinky s pistáciemi

Vytisknout recept
Začneme výrobou ovocného přelivu. Vezmeme jahody, maliny, semínka z pludů mučenky, šťávu z půlky citronu a tři lžíce krupicového cukru a vložíme do mísy. Necháme hodinu odstát aby ovoce pustilo šťávu.
Pak se vrhneme na těsto na pusinky. Ohnivzdornou mísu, ponoříme ji do vodní lázně, do ní přidáme špetku soli 300 g krupicového cukru a bílky. Směs vyšleháme do pěny a potom ji přendáme do robota a ušleháme z ní pevný sníh. Lžící do něj zapracujeme na drobno nakrájené pistácie.
Vezmeme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na tento plech ze sněhu vytvoříme kopečky a ty posypeme zbytkem pistácií. Sušíme v předehřáté troubě na 110°C. Během sušení si připravíme šlehačku.
Budeme potřebovat smetanu ke šlehání, kterou začneme šlehat a následně do ní pomalu zapracujeme řecký jogurt.
Hotové pusinky rozložíme na talířky. Ke každé pusince přidáme kopeček šlehačky. Pomyslnou třešničkou na dortu bude ovocný přeliv. 
Trošku tučná ale ovocem provoněná zdravá ňamka *heart*

4-5ks - Bílky z velkých vajec
0.5ks - Šťáva z citronu
1ks - Semena z mučenky
500g - Rozpůlené jahody
303g - Krupicový cukr
300g - Maliny
25g - Pistácie
500ml - Smetana ke šlehání
200ml - Řecký jogurt
1špetka - Sůl
příprava - 30-60
vaření - 25
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila JanaMachačová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account