Hrníčkový perník

Vytisknout recept
Tento perník mi připomíná slova jedné písničky
,,Maminčin perník, však ho znáte,
ten nikde jinde nepečou.
Jezte ho denně o půl páté,
dřív než vám léta utečou."
 
Je velmi jednoduchý a výsledek je vynikající.
Tak tedy : Ze všech uvedených ingrediencí vymícháme těsto, které vylijeme na předem připravený plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 170 stupnů podle zvyklosti trouby, stupeň propečenosti zkontrolujeme špejlí.
Upečený perník rozkrojíme, pomažeme marmeládou a vrchni část polijeme čokoládovou polevou. Já jsem použila čokoládovou polevu v sáčku, kterou jsem rozehřála ve vodní lázni.
 
 

2hrnek - hladká mouka
1hrnek - cukr krystal
1hrnek - mléko
1/2hrnek - olej
1ks - vajíčko
1ks - kypřící prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
2lžíce - kakao
1ks - čokoládová poleva
ks - marmeláda
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account