
Francouzské brambory v odlehčené verzi
A to je vážení, opravdu všechno.
Brambory si uvaříme ve slupce, nemusí být zcela měkké,
tempech uzený (190 g) si nakrájíme na kostičky.
Vejce si vyšleháme s trochou mléka.

Oloupeme si brambory.
Zapékací mísu vymažeme máslem,
(olejem, sádlem) a kráječem brambor na br. salát si připravíme
první vrstvu do mísy. Trochu osolíme, já používám svou bylinkovou sůl.
Přidáme pokrájený tempech a dáme další vrstvu brambor.
Opět malinko osolíme a nakonec zalijeme vejci. Vše dáme zapéci do vyhřáté trouby.
Každý podle své trouby. Já jsem pekla asi 25 min. na 170°C.
Dobrota, na které si vždy pochutnáme a navíc je to zdravější než s uzeninou.
Hudlenka
(tempech je fermentovaná sója, koupíte v koutcích zdravé výživy v SM
nebo přímo v prodejnách Zdravé výživy).
1kg - menší brambory
1ks - tempeh
4ks - vejce
ks - máslo /tuk/
ks - koření, bylinková sůl
ks - mléko trochu
příprava - 10
vaření - 2x20