Dýňové risotto s bílým vínem
Ingredience
- 4 ks Rýže Arborio
- 1/2 ks Dýně Hokkaido
- 1 ks Menší cibule
- Olivový olej
- Máslo
- 2 dcl Bílé víno
- 5 dcl Zeleninový vývar
- Sůl, pepř
- Strouhaný parmazán
Instrukce
- Podzimní rychlovka z Itálie podle Petry H. Dobrou chuť!Jedna z mých magnetek na digestoři (viz foto) praví, že miluji vaření s vínem ... a je to pravda !!!Takže zde je další podzimní rychlovka, kterou doma milujeme :-{}V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme 4 hrsti rýže (zhruba platí 1 hrst = 1 porce) a krátce rýži orestujeme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Přidáme víno a necháme ho za občasného míchání vyvařit.Pak přisypeme na drobné kostičky nakrájenou dýni (Hokkaido neloupu), promícháme a začneme postupně podlévat vývarem. Vždy je tolik, aby byla rýže ponořena. V této fázi je nutné risotto hlídat a pravidelně míchat a dolévat vývar vždy, když se vyvaří. Až je rýže měkká, přidáme plátek másla, hrst strouhaného sýra, dosolíme, opepříme dle chuti.Servírujeme v hlubokém talíři s kapkou olivového oleje a ozdobíme parmazánem.DOBROU CHUŤ [x]Sklenka dobrého bílého nic nezkazí.P.S.Risotto je výborné i v těchto variantách:- se zeleným hráškem- s houbami- se špenátem