Domácí langoše
Ingredience
- 400 g Hladká mouka
- 1 lžička Sůl
- 1 lžíce Olej
- 150 ml Bílý jogurt
- 1 lžička Cukr
- 150 ml Mléko
- 1 lžíce Mletý kmín
- 1 lžička Lněné semínko
- 1 ks Droždí
Instrukce
- Milujete langoše z rychlého občerstvení? Připravte si je i doma! Místo tradičního kečupu zkuste třeba jogurt s česnekem a nebudete si je muset vyčítat. 😉Z mléka, kvasnic, cukru a a lžičky mouky uděláme kvásek. Po vykynutí jej smícháme s ostatními ingrediencemi a zaděláme nelepivé těsto. Pokud se lepí, přidáme mouku, v opačném případě přidáme trochu vody. Vytvoříme malé bochánky, které necháme vykynout ještě tak půl hodiny.Vytvoříme placky a smažíme na rozehřátém oleji. Po usmažení přendáme na ubrousek, díky tomu nebudou langoše vůbec nasáklé tukem.Na langoše můžeme dát jakoukoliv omáčku, např. nivovou, kdy ve smetaně rozpustíme nivu. Použít můžeme i jogurt ochucený solí a česnekem nebo jen česnek rozmíchaný s olejem. Fantazii se prostě meze nekladou. Nakonec můžeme posypat sýrem.Budu zkoušet jinou, zdravější variantu, a to z celozrnné mouky. V případě že se mi povede 😀 tak sem recept přidám.