
domaci hamburgery
Ingredience
- 200 ml Mléko
- 100 ml Voda
- 60 g Máslo
- 1 ks Droždí
- Sůl, cukr
- 2 ks Vejce
- 1 kg Mleté maso
- Koření na mleté maso
- Ledový salát
- Paprika
- Rajče
- Kečup
- Tatarská omáčka
- 1 ks Cibule
Instrukce
- MLéko si ohřejeme, přidáme vodu, cukr a sůl. Do misky si dáme mouku, droždí, vejce a přilijeme teplou směs. Dáme kynout na hodinu na teplé místo. Po vykynutí tvarujeme bochánky a necháme ještě půl hodinky odpočinout pod utěrkou. Mezitím si rozehřejeme troubu na 175stupňů a pečeme do zlatova.Mezitím si připravíme mleté maso: osmažíme cibulku do zlatova na sádle a přidáme k mletému maso, přidáme koření dle chuti já dávám: majoránku, sůl, pepř, sladkou papriku, gril.koření a trošku koření na hamburgery. Vytvarujeme placičky a osmažíme.Zatím si připravíme zeleninu a rozřízneme si bulky a poté plníme.