
Dokonalé BUCHTIČKY SE ŠODÓ
- 150 ml teplého mléka
- ½ kostky droždí (21 g)
- 1 ČL třtinového cukru
- 600 g hladké mouky (používám špaldovou)
- Sůl – zarovnaná 1 ČL na toto množství mouky
- 100 g cukru (používám krystalový)
- Strouhaná kůra z limety
- Šťáva z limety
- 1 vajíčko (pokud možno domácí)
- 2 PL bílého jogurtu
- 80 ml kokosového oleje
ŠODÓ KRÉM:
Připravte si vodní lázeň, na které krém budete vytvářet. Do kastrůlku si nalijte potřebné množství vody a na něj posaďte nádobu (doporučuji nerezovou misku).
- 1 kelímek sladké smetany na šlehání (33 %)
- 2 dcl bílého vína (nejraději používám Chardonay)
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 8 PL moučkového cukru
- 2 PL kukuřičného škrobu Maizena
150ml - Teplé mléko21g - Droždí (polovina kostky)1lžička - Třtinový cukr600g - Hladká mouka (Babiččina volba na kynutá těsta)1lžička - Sůl100g - Cukr (může být třtinový, krystalový, ale i moučkový)1ks - Limeta (kůra i šťáva)1ks - Vajíčko80ml - Kokosový olej2lžíce - Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)250ml - Smetana 33 %2 lžíce - Maizena2dcl - Bílé víno2ks - Žloutky8lžíce - Cukr moučkový1ks - Vanilkový cukrpříprava - 20 + 90vaření - 25 - 30








