Levný tip na nedělní odpoledne - cuketová bábovka.

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

Ingredience

  • 3 ks Vejce
  • 180 g Cukr moučka
  • 300 g Polohrubá mouka
  • 400 g Nastrouhaná cuketa
  • 2 dcl Olej
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1/2 lžička Mletá skořice
  • 2 lžíce Kakao
  • 1 ks vanilkový cukr

Instrukce

  • Cuketa je báječná v tom, že roste rychle a nenáročně. Způsoby jejího zpracování jsou velice pestré a tak přináším jeden z nich:
     
    Nejdříve oloupeme cuketu a nastrouháme. Cuketa pouští vodu, proto je dobré jí nechat odstát a vymačkat z ní vodu.
    Poté rozšleháme vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem. Já používám kuchyňský robot, ale je možné je rozšlehat i vidličkou.
    Pak přidáme olej, kakao, mletou skořici, mouku s práškem do pečiva, cuketu a pořádně promícháme.
    Předem si vymažeme formu na bábovku a vlijeme do ní těsto.
    Vložíme do předem vyhřáté trouby.
    Upečenou cuketou bábovku necháme vychladnout a posypeme cukrem.
    Bábovku nakrájíme a můžeme se do ní pustit.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account