Levný tip na nedělní odpoledne - cuketová bábovka.

Vytisknout recept

Cuketa je báječná v tom, že roste rychle a nenáročně. Způsoby jejího zpracování jsou velice pestré a tak přináším jeden z nich:

 
Nejdříve oloupeme cuketu a nastrouháme. Cuketa pouští vodu, proto je dobré jí nechat odstát a vymačkat z ní vodu.
Poté rozšleháme vejce s vanilkovým a moučkovým cukrem. Já používám kuchyňský robot, ale je možné je rozšlehat i vidličkou.
Pak přidáme olej, kakao, mletou skořici, mouku s práškem do pečiva, cuketu a pořádně promícháme.
Předem si vymažeme formu na bábovku a vlijeme do ní těsto.
Vložíme do předem vyhřáté trouby.
Upečenou cuketou bábovku necháme vychladnout a posypeme cukrem.
Bábovku nakrájíme a můžeme se do ní pustit.
3ks - vejce
180g - cukr moučka
300g - polohrubá mouka
400g - nastrouhaná cuketa
2dcl - olej
1ks - kypřící prášek
1/2lžíce - mletá skořice
2lžíce - kakao
1ks - vanilkový cukr
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Dezert
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account