Cibule v aceto balsamico
Ingredience
- cibule šalotka 250 gramů
- šalvěj 8 listů
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 4 lžíce
- víno červené 50 mililitrů suché
- med 2 lžičky
- paprička chilli červená 1 kus sušená
- sůl čerstvě mletý
- pepř
Instrukce
- Oloupeme šalotky a rozřízneme je podélně na čtyři dílky. Omyjeme a usušíme šalvějové listy a nakrájíme je na jemné proužky.
- Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme ho. Poté přidáme šalotky a šalvěj, zamícháme a necháme 1-2 minuty smažit.
- Smícháme balsamico, červené víno a 50 ml vody, a společně s medem a chilli papričkami přidáme k šalotkám. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10 minut na středním ohni povařit.
- Šalotky pak přendáme do misky a necháme vychladnout. Misku zakryjeme talířem a šalotky necháme v ní minimálně 8 hodin marinovat.
nic pro mne, ale to už víte 🙂
Tenhle recept se mi líbí. 🙂 Šalotku jsem nedávno kupovala, přidávali jsme si ji s manželem do zeleninového salátu. Taky na brambory a rýži. Je vynikající.
Ano, mám ráda i syrovou 🙂