Cibule v aceto balsamico

Vytisknout recept
Bohužel pro paní Lenku není náhrada 🙁
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • cibule šalotka 250 gramů
  • šalvěj 8 listů
  • olej olivový 2 lžíce
  • ocet Balsamico 4 lžíce
  • víno červené 50 mililitrů suché
  • med 2 lžičky
  • paprička chilli červená 1 kus sušená
  • sůl čerstvě mletý
  • pepř

Instrukce

  • Oloupeme šalotky a rozřízneme je podélně na čtyři dílky. Omyjeme a usušíme šalvějové listy a nakrájíme je na jemné proužky.
  • Do hrnce nalijeme olej a rozpálíme ho. Poté přidáme šalotky a šalvěj, zamícháme a necháme 1-2 minuty smažit.
  • Smícháme balsamico, červené víno a 50 ml vody, a společně s medem a chilli papričkami přidáme k šalotkám. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10 minut na středním ohni povařit.
  • Šalotky pak přendáme do misky a necháme vychladnout. Misku zakryjeme talířem a šalotky necháme v ní minimálně 8 hodin marinovat.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    nic pro mne, ale to už víte 🙂

  2. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Tenhle recept se mi líbí. 🙂 Šalotku jsem nedávno kupovala, přidávali jsme si ji s manželem do zeleninového salátu. Taky na brambory a rýži. Je vynikající.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Ano, mám ráda i syrovou 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account