Česnečka rychle a jednoduše

Vytisknout recept

Do vody nebo vývaru dáme vařit brambory na malé kousky,

přidáme asi 2 stroužky česneku, kmín, sůl, pepř a necháme vařit.

Mezitím si nakrájíme starší housky nebo chleba na kostičky,

na plech dáme pečící papír, můžeme na něj stříknout trochu oleje ze spreje

a vysypeme kostičky pečiva, rozprostřeme, přidáme další 2 stroužky česneku

a dáme do trouby na 80°C pomalu péci. Dokud nejsou kousky zlaté.

Místo oleje ve spreji můžete kápnout olej nebo dát kousek másla.

Než jsou brambory zcela měkké, přidáme asi lžičku majoránky a zbytek česneku.

Nakonec do hrnce rozkvedláme jedno vejce. Můžeme přidat kousek másla.

A je hotovo.

 

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 
 
 
3ks - střední brambory
6stroužek - česnek
ks - voda nebo vývar
ks - sůl, pepř, majoránka, kmín drcený
ks - starší pečivo na krutony
1lžíce - máslo
1ks - vejce
ks - máslo pod krutony
příprava - 2
vaření - 15
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account