Do vody nebo vývaru dáme vařit brambory na malé kousky,
přidáme asi 2 stroužky česneku, kmín, sůl, pepř a necháme vařit.
Mezitím si nakrájíme starší housky nebo chleba na kostičky,
na plech dáme pečící papír, můžeme na něj stříknout trochu oleje ze spreje
a vysypeme kostičky pečiva, rozprostřeme, přidáme další 2 stroužky česneku
a dáme do trouby na 80°C pomalu péci. Dokud nejsou kousky zlaté.
Místo oleje ve spreji můžete kápnout olej nebo dát kousek másla.
Než jsou brambory zcela měkké, přidáme asi lžičku majoránky a zbytek česneku.
Nakonec do hrnce rozkvedláme jedno vejce. Můžeme přidat kousek másla.
A je hotovo.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
3ks - střední brambory6stroužek - česnek ks - voda nebo vývarks - sůl, pepř, majoránka, kmín drcenýks - starší pečivo na krutony1lžíce - máslo1ks - vejceks - máslo pod krutonypříprava - 2vaření - 15